WGA ♥ BRÖSTCANCERFÖRBUNDET

WGA ♥ BRÖSTCANCERFÖRBUNDET

Är du redo att väcka liv i en gammal bortglömd vintage accessoar till förmån för bröstcancerforskningen? Hurra! Läs vidare 🎀

Visste du att örhängena du köper hos din lokala fast fashion kedja kan innehålla spår av bly, kadmium, krom, kvicksilver och arsenik? Dessa billiga material har dessutom visat sig kunna ge hudirritation, allergi, svullnad och i värsta fall också infektioner på öronen vid regelbunden användning.

Eftersom fast fashion örhängen massproduceras finns inte heller direkt någon känsla för detaljer vilket ibland kan leda till att det finns vassa bitar metall kvar på örhängena som kan skada dina öron eller dina tröjor då det lätt händer att man fastnar.

Fördelarna med clips är att dem oftast kommer i plast och glas vilket inte irriterar huden lika mycket. Några clips har försilvrad clip-anordning bak men är helt utan miljögifter! Clips är det perfekta alternativet för dig som lätt får irritationer av vanliga örhängen eller som vill låta ditt barn ha örhängen utan att ta hål i öronen. Dem är också ett bra alternativ för dig som gillar större örhängen då låsanordningen fördelas jämnt över örsnibben och inte töjer ut hålet som vanliga, tyngre örhängen har en tendens att göra.

Clipsörhängen uppfanns 1920 och hade en växande popularitet fram till 70-talet där trenden svalnade av. Sen dess har clips inte fått något större återupplivande.. TILLS NU! I och med den rosa månaden och #creativeboobsupport har jag valt att skapa ett upcycling projekt med fokus på ett av vintagevärldens mest förbisedda accessoarer.

Mitt mål är att få den här härliga accessoaren att kännas modern och användbar igen och såklart att samla in pengar till bröstcancerforskningen. Därför har jag bestämt mig för att skänka 20% av försäljningspriset av alla upcyclade örhängen under oktober månad till Bröstcancerförbundet under #creativeboobsupport.

Alla örhängen är designade och handmålade av mig med massa kärlek, hantverksglädje och såklart med en vattenfast miljöcertifierad färg som tål väder, vind och normalt slitage. 

Tillsammans samlar vi in pengar för denna otroligt viktiga forskning och ger samtidigt bortglömda vintage accessoarer en andra chans! Nu kör vi: Du hittar alla våra clipsörhängen HÄR! 👏🏻