Om WGA

WGA grundades 2021 av mig Olivia Robertsdotter. Efter flera år som aktiv modeälskare som följt varende trend som någonsin funnits och en garderob fylld till bredden av fast fashion fick jag en dag nog. Jag klarade inte av att läsa en till artikel om kvinnor som blir utsatta för sexuella trakasserier på fabriker, om barn som springer och arbetar i farliga miljöer eller hur många TON kläder som hamnar på soptippar oförmögna att brytas ner av naturen. Jag var övertygad om att det fanns en bättre lösning och gjorde ett aktivt val att bara börja shoppa på second hand. Jag insåg ganska snabbt att hur mycket jag än älskade vintage kläder och pre loved plagg  så behövde jag gräva djupt ner i mitt kreativa förråd och började upcycla och sy om plagg för att modernisera det jag köpte och hänga med i trender fast på ett miljömedvetet och hållbart sätt.

Jag insåg ganska snabbt också att Second Hand butiker fullkomligt svämmar över av fast fashion mode, alltså plagg från de stora modekedjorna och insåg att många använder Second Hand butiker som en "avdumpningsstation" för sina dåliga fast fashion beslut så dem sedan kan gå ut och shoppa fler dåliga fast fashion beslut och att det börjar bli ett problem i sig själv. Det finns FÖR mycket kläder och det produceras nya kläder i en takt som vår planet och dess begränsade resurser inte hinner med i. 

Jag började fundera på lösningar och kom fram till att jag A: bara skulle börja shoppa och upcycla vintage och kläder som producerades senast 1999 och B: inspirera folk till shoppa vintage och skapa sentimentala kopplingar till sina kläder så dem stannar längre i garderoben.

På vägen träffade jag Tova Pettersson, en kvinna full av energi, överraskningar och en otroligt stark aura. Tova hade också en stark kärlek till upcycling och Second Hand. Vi insåg ganska snabbt att vi hade exakt samma visioner för vad vi ville att ett. företag skulle vara och Tova klev samma kväll som vi träffades på som Creative Director för WGA.

Det var precis därför jag grundade WGA, för att göra det lätt att få tag på one of a kind premium vintage i toppkvalitet, snygga upcyclade plagg med minimal klimatpåverkan och det kanske viktigaste av allt -att bli en bro mellan personen som haft plagget till den som kommer äga plagget. 

Alla WGAs plagg är noga utvalda och handplockade här i Sverige och bär på otroliga historier från tidigare ägare. Vi har allt ifrån partyklänningar som levt genom det glada 70-talet på Alexandra till väskor som varit med på galatillställningar. Vi vill se till att dessa klassiska plagg som bär på så många historier får leva vidare och bli en del av ditt liv, din historia. 

Vintage is an attitude!